Ro | Hu | Eng
Spații REZIDENȚIALE
Spații COMERCIALE
Vă descriem stilul pe care vă recomandăm

Există foarte puține familii, chiar persoane, care sunt definite printr-un singur stil. De regulă, căminul dorit se compune din două, trei stiluri, ceea ce se numește eclectic. Să ne gândim aici la exemplul în care cei trei membri ai familiei sunt caracterizate în total prin șase stiluri, din care cel modern este singurul, care este caracteristic pentru toți trei, însă în procentaj diferit. Astfel, acesta trebuie să fie stilul de bază, care îi unește pe toți trei. (Bakos Katalin: vintage 50%, modern 30%, pop art 20%, Bakos Levente: modern 70%, minimal 30%, Bakos Evelin: mountain 40%, modern 40%, urban 20%).

Stilul modern este singurul stil, care se află în continuă schimbare și marchează în mod permanent trendul cel mai actual, care poate fi inclusiv reinterpretarea stilului vintage sau a unui alt stil, sau se poate inspira din natură, chiar prin scoaterea în evidență a oricărei culori, forme, elemente ale sale. În momentul de față, de exemplu, reprezintă un stil modern utilizarea materialelor de bază, care imită lemnul, piatra, metalul sau lâna, care creează cu ușurință armonie cu nuanțele de gri colorat deschis și/sau închis, ba chiar suportă și culori ușor vii (violet, verde kiwi, portocală putrezită), dacă ne face să ne simțim mai veseli și mai echilibrați. Din punct de vedere a formelor, cele clare pot fi asociate cu formele arcuite, organice sau chiar cu cele de neo-baroc. 

În cazul tatălui din exemplul nostru, Bakos Levente “formele moderne-clare, elementele practice” sunt cele mai importate, fapt confirmat prin armonia care se evidențiază în proiectul de bucătărie 3D din exemplu. Dulapul este proiectat pe întregul perete, pe toată înălțimea încăperii, oferind astfel suprafață mare de depozitare. 

Inclusiv la amplasarea echipamentelor electronice putem observa practicitatea, în apropierea ușii de intrare fiind amplasate frigiderele, astfel fiind posibilă punerea ușoară a lucrurilor în frigidere, care sunt urmate de mașina de spălat vase și chiuveta, pentru spălarea, curățarea alimentelor scoase din frigider, precum și mărunțirea acestora pe masa de lucru, care se extinde până la plită. La capătul acestei linii, în apropierea ferestrei se află cuptorul, plita și hota, unde se desfășoară activitatea de gătit.   

De asemenea, la depozitare am luat în considerare locurile în care sunt amplasate lucrurile, fiind la îndemână în condiții optime, de exemplu, pe partea deasupra frigiderului se află cutii de diferite forme și dimensiuni, alimentele fiind astfel mult mai bine ordonate în frigider. Deasupra aparatului de cafea se află cafeaua, ceștile de cafea și toate accesoriile, care sunt necesare pentru servirea celei mai bune cafele membrilor de familie și oaspeților. În dedesubtul chiuvetei se recomandă amplasarea detergenților și produselor de curățire utilizate în bucătărie. În corpurile cu sertare se află în partea de sus cârpe de șters, șervețele, fețe de masă și tacâmuri, în timp ce în partea de jos seturile de vase și oale necesare pentru servire. În corpurile superioare pot fi depozitate paharele, castroanele și alte accesorii necesare pentru pregătire, precum și alimente (orez, paste, făină, pesmet, bulgur etc.), iar în partea de lângă cuptor recomandăm depozitarea condimentelor și uleiurilor. O altă dorință a soțului a fost crearea unei insule de bucătărie în cazul în care renunță la sufragerie, însă până la urmă a rămas  masa.

Bakos Katalin ar avea aceste așteptări de la bucătăria ei: „mânere din porțelan stil vintage, armonia intimă, culorile calzi, precum și chițibușurile de pe rafturi, din care am și eu multe”, “am avea nevoie de 2, 3 rafturi agățabile pe pereți pentru decoruri. Chiuveta albă, masa de lucru îmi plac foarte mult. Însă în locul fronturilor albăstrui am avea nevoie de o culoare ceva mai caldă. Veți avea robinet auriu?”. Mânerele din porțelan și expunerea multor obiecte a fost realizată cu ajutorul sertarului din sufragerie. Chiuveta și masa de lucru albă nu le-au plăcut celorlalți,  din acest motiv au renunțat la ele. Aspectul general mai cald a fost realizat prin culoarea podelei, mânerului și peretelui.

Lui Bakos Evelin “îi place această imitație de lemn, undeva să fie un petic și din aceasta”, acest fapt fiind reflectat prin mânerele și podeaua din lemn.
De regulă, analiza descrisă are loc verbal, la consultarea după proiect și se repetă înaintea predării mobilierului.