Ro | Hu | Eng
Spații REZIDENȚIALE
Spații COMERCIALE
Bucătărie
LEGOM
Accesorii
Electrocasnice
Amenajarea și decorarea locuinței
Decoruri

Semnificația, definiția denumirii legom

Cine nu își amintește de jocurile copilăriei sale, când realitatea oricum vagă de altfel putea să dispară complet în timpul unei sesiuni de joacă cu piesele lego. Sau chiar se condensa într-o nouă realitate, care era doar și numai a noastră. Creațiile fanteziei noastre puteau lua ființă cu ușurință cu ajutorul micilor cuburi colorate, sub forma unui castel, unui robot sau unui elicopter, chiar și a unui întreg oraș. Cine nu și-ar dori ca lucrurile să fie la fel și acum?

Citeste mai mult

Cuburile de construit lego cunoscute astăzi în întreaga lume sunt creațiile danezului Ole Kirk Christiansen, care în 1932 a început să fabrice jucării din lemn folosind materialele de bază rămase de la firma sa producătoare de mobilier. După valuri de dificultăți și succese, cuburile de construit care se bucurau de o popularitate din ce în ce mai mare au primit un nou nume, LEGO, denumire derivată din cuvintele daneze „leg” - joacă și „godt” - bun, ceea ce nu înseamnă nimic altceva decât „Joacă-te bine!”

Semnificația termenului latin Legom înseamnă „eu”. Tot ceea ce individul trăiește, asociază cu propria identitate. În acest context se referă mai degrabă la faptul că doar fantezia individului poate stabili limitele creațiilor, construcțiilor realizate din cuburile de construit.

Cea mai cunoscută semnificație în maghiară a cuvântului legom din engleză este a merge, care arată progresul, orientarea spre viitor. Aici mă refer în special la faptul că trebuie să pornim pentru a realiza ceva, să ne urnim din prezent, din zona noastră de confort către un viitor nesigur, necunoscut. Poate fi mai bine sau se poate sfârși mai rău, însă doar faptul că ne-am pus în mișcare și am încercat este fără îndoială o victorie.

Cuvântul legom din sanscrită este emblema hinduismului, verbul creației, o rezonanță antică, care este „adevărul absolut” și „reprezintă puterea Divină Supremă”. Este alcătuit din trei sunete, A, U și M, care simbolizează trinitatea lumii, trupul-sufletul-spiritul și desăvârșirea compusă din acestea. Reflectând toate acestea asupra conceptului legom, se poate interpreta că intenția, ideea, viziunea noastră este pură și adevărată.

Așadar, rezumând cele de mai sus,

Îndrăznește -legom să creezi mobilierul viselor tale- legom cu legom-ul! -legom! Joacă-te bine!-legom

 

Este un joc frumos să îndrăznești să creezi mobilierul viselor tale cu legom!

 

 

Să vedem exact ce cuprinde legom-ul?

Momentan legom-ul cuprinde 7.000 de corpuri de bucătărie, cu ajutorul cărora pot fi amenajate bucătării cu numeroase dimensiuni, cerințe și stiluri diferite. Este la fel de simplu ca jocul cu cuburi de construit.

Noi am analizat deja și am colectat cerințele diferitelor tipuri de clienți în baza experienței noastre, fiind motivația noastră pentru crearea acestor corpuri.

Acestea se află în continuă dezvoltare și inovare, pentru a putea oferi mereu cele mai moderne produse. Materialele de bază ale acestor corpuri au fost selecționate din rândul celor de cea mai bună calitate, a celor mai bune mărci. Partea inferioară, superioară, părțile laterale și partea posterioară a corpurilor sunt realizate din materialele firmei Egger din Austria, respectiv în cazul celor vopsite, din materialele firmei autohtone Nett Front. Fronturile sunt în întregime produse Nett Front, iar feroneriile sunt de la Blum.

Pentru o navigare mai ușoară le-am grupat, mai întâi în nouă stiluri pentru cei care doresc să-și amenajeze bucătăria pornind de la prima impresie, starea care le-o induce.

Cei care abordează lucrurile dintr-o perspectivă tehnică, constructivă pot vedea trei grupe principale: corpuri inferioare, superioare, respectiv înalte.

Printre acestea, în rândul corpurilor inferioare se află: dulapuri de depozitare, dulapuri de depozitare pe colț, corpuri pentru cuptor sau plită, pentru chiuvetă și mașina de spălat, respectiv etajere de depozitare. În rândul corpurilor superioare se găsesc: dulapuri de depozitare cu deschidere laterală, dulapuri de depozitare pe colț, dulapuri de depozitare cu deschidere în sus, dulapuri de depozitare cu vitrină, deschise, corpuri pentru hote încorporabile. În rândul corpurilor înalte se găsesc: corpuri de depozitare, pentru cuptor, cuptorul cu microunde și pentru frigidere încorporabile.

În ceea ce privește dimensionarea corpurilor a fost luat în considerare standardul european. Prin urmare, toate corpurile inferioare au o adâncime de 500 m și o înălțime de 750 mm, iar lățimea poate varia de la o valoare minimă până la o valoare maximă. Adâncimea corpurilor superioare este de 350 mm, înălțimea poate fi de 300 mm, 450 mm, 600 mm, 750 mm sau 900 mm, iar lățimea poate varia de asemenea între o valoare minimă și o valoare maximă. Adâncimea corpurilor înalte este de 550 mm, înălțimea poate fi de 1350 mm, 1500 mm, 1950 mm, 2100 mm sau 2250 mm, iar lățimea este determinată în mare de elementele electronice, de aceea lățimea maximă este de 600 mm în cele mai multe cazuri, însă există și câteva excepții.

Cum poate fi al meu unul dintre aceste corpuri de vis?

  1. Alegeți corpurile care corespund cerințelor dumneavoastră, adăugați-le în lista de preferințe și trimiteți-le prin e-mail împreună cu eventualele întrebări.
  2. Vom verifica comanda dumneavoastră și eventualele întrebări vom clarifica prin e-mail.
  3. După ce am finalizat comanda vom emite o factură și vom încheia un contract în baza datelor furnizate de dumneavoastră.
  4. Dacă totul este în regulă și am primit 100% din contravaloarea comenzii în contul nostru bancar, respectiv dacă documentele au fost completate, corpurile vor fi fabricate.
  5. Termenul de livrare a comenzii, modalitatea de livrare și asamblare depinde de comandă. De exemplu, în cazul materialelor mai comune ajunge la 1-2 săptămâni, iar în cazul celor vopsite poate ajunge la 5-6 săptămâni. În orice caz, contractul cuprinde aceste informații referitoare la comanda respectivă.
Bucătăria în 7 pași